HFZ. BUGARI PRIREDIO ILIJAŠANIMA NEZABORAVNU RAMAZANSKU VEČER

Drag gost hfz. Sulejman Bugari sinoć je počastio Ilijašane svojim dolaskom i nadahnutim predavanjem. Medžlis IZ Sarajevo na čelu sa glavnim imamom već četvrtu godinu zaredom organizuje aktivnost Ramazanske večeri.

Oko 600 prisutnih Ilijašana je pomno slušalo i upijalo svaku hafizovu riječ. Raduje nas da je najviše bilo mladih posjetilaca.

[su_spacer size=”0”]

Predavanje je počelo nakon teravih namaza. Uvodno ašere iz Kur’ana proučio je vrsni učač Nermin efendija Bahtanović iz Lješeva. Velika posjećenost dokaz je da ovakvih sadržaja nikada nije dovoljno našim građanima.

Hafiz Sulejaman Bugari prenio je svoju poruku, učenje i tumačenje omladini, a i starijim pojetiocima. “Vjernicima u 21. vijeku, u mračnom dobu, kako ga nazivaju mnogobrojni psiholozi, je potrebno naći bateriju, odnosno ugraditi dioptriju, nabaviti naočale kako bismo vidjeli ono što može poremetiti odnose, ono što može da prouzrukuje da nestane ono što je najbitnije čovjeku, da izgubi ljubav, prijateljstvo, brak, pažnju, razumijevanje i brigu koja je dio, slobodno možemo reći ibadeta u vjeri.”

Hafiz se prije svega zahvalio dragom Allahu dž. š., te glavnom imamu dr. efendiji Feridu Dautoviću koji je na čelu svih muslimanskih druženja i programa i efendiji Šerifu Ćatiću kojeg je pohvalio kao izvrsnog domaćina zajedno sa njegovim džematlijama.

“Ja sam neobično sretan i zadovoljan što smo noćas ovdje u glavnoj ulici priuštili našim Ilijašanima jedno ugodno druženje sa našim hafizom Bugarijem i Eldinom Huseinbegovićem. Vidim da je narod prezadovoljan. Želim u ovoj ramazanskoj noći da poručim našim Ilijašanima da prime hafizove poruke”, kazao je efendija Ćatić.

Osim u Hafizovim predavanjima, gosti su uživali u sjajnim interpretacijama ilahija hora El Fatih i Eldina Huseinbegovića koji je sa prisutnima podijelio svoju životnu priču.

[su_spacer size=”0”]

Piše: Edita Dahalić | radioilijas.ba