POZIV ZA UČEŠĆE U LITERARNOM KONKURSU “RAMAZAN MIRIŠE MAHALOM 2015”

JU “KSC i Radio Ilijaš” objavljuje konkurs za literarne radove o temi “Ramazan miriše mahalom 2015”. Pravo učešća imaju djeca uzrasta od 7 do 16 godina. Konkurs je otvoren do ponedjeljka 06. jula 2015. godine.

Sponzori obezbjeđuju nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto. Radovi će se posljednjih 10 dana Ramazana čitati u programu Radio Ilijaša, a uz sliku autora/autorice najbolji radovi bi bili objavljeni i na internet stranici www.radioilijas.ba.

Radovi, po slobodnom izboru djece, mogu biti u formi proze ili poezije. Radove slati putem emaila: radioilijas@gmail.com ili donijeti lično u prostorije Radio Ilijaša, ul. Hašima Spahića 23.

Stručni žiri odabrat će tri najbolja rada, a pobjednici će biti proglašeni na Bajramskoj večeri uz dodjelu diploma i nagrada. Prijava treba da sadrži ime i prezime djeteta, dob, adresu, broj kontakt telefona.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela: 061 237-916.

Pravo učešća ove godine neće imati osvajači nagrada iz prethodne dvije godine, kao ni djeca ili bliži srodnici organizatora Konkursa.

1. nagrada: 300 KM
2. nagrada: 200 KM
3. nagrada: 100 KM

Ukoliko pristigne dovoljan broj radova, zajedno sa radovima iz prethodnih godina, bit će objavljeni u zbirci “Ramazan miriše mahalom”, najljepše dječije priče o Ramazanu u izdanju KSC i Radio Ilijaša uz biografije i fotografije autora.

Piše: Nermina Durić-Kahvedžić | radioilijas.ba