UPRILIČENO OMLADINSKO DRUŽENJE U NAŠOJ DŽAMIJI

U petak, 26. juna 2015. godine, poslije teravih namaza, u mektebskim prostorijama naše džamije upriličeno je omladinsko ramazansko druženje. Ovaj skup je bio samo nastavak aktivnosti i druženja koje omladina našeg džemata obavlja svakog petka, i mimo ramazana, dugo godina unazad.

Pored opuštenog dijela i druženja, standardni i redovni sadržaji su učenje Kur'ana, tefsir te komentarisanje hadisa. Sinoć nas je Begović Muhamed počastio lijepim predavanjem i komentarom četvrtog hadisa imama Nevevija “Stvaranje čovjeka i njegova sudbina!“, koje je upotpunio lijepom prezentacijom i korisnim videima.

Na samom kraju druženja, zaključak je napravio i Ahmed efendija, koji je u svom kratkom obraćanju ukazao na glavne poruke ovog hadisa i prisutnoj omladini uputio nekoliko korisnih savjeta i napomena.

I u narednom periodu, nastavit će se aktivnosti i druženja u našem džematu, a već sljedeće sedmice, u subotu 4. jula 2015. godine, biće upriličen i omladinski iftar, koji se u našoj džamiji tradicionalno organizuje zadnjih nekoliko godina.