POLAZNICI MEKTEBA STARI ILIJAŠ POSJETILI IZLOŽBU O MUHAMMEDU, A.S.

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo je u okviru vjersko-kulturne manifestacije “Selam ja Resulallah” organizovao i muzejsku postavku sa temom “Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.”. Cilj projekta jeste da se vizuelno pokaže i predstavi život Poslanika Muhammeda, s.a.v.s. i rano doba islama.

KLIKNITE OVDJE DA OTVORITE FOTO GALERIJU!

Izložba je postavljena u Brusa bezistanu i moguće je posjetiti radnim danom od 10:00 do 16:00h. Po preporuci MIZ Sarajevo subota je rezervisana za polaznike mekteba. Polaznici mekteba Stari Ilijaš su imali termin u subotu, 19.12. sa početkom u 14:00.

Za ovu posjetu odabrani su stariji polaznici mekteba i oni su nakon podne namaza koje su obavili u našoj džamiji krenuli ka Sarajevu,

Ikindiju namaz su obavili u Čaršijskoj džamiji a  potom su posjetili postavku. Imali su sreću da im je vodič bio dr. Esmir Halilović, autor izložbe. Ovo je najposjećenija izložba jer ju je do sada posjetilo preko pet hiljada posjetilaca. 

Vrijedi napomenuti da je džematski odbor obezbijedio besplatan prijevoz i ručak za naše starije polaznike mektebske nastave koji su posjetili izložbu.