Opširnije "/>

POČELA IZGRADNJA VAKUFSKE KUĆE

0

U našem džematu nastavljeni su radovi na izgradnji infrastrukture džemata. Nakon što smo u ovoj godini uspješno priveli kraju ograđivanje mezarja i uređenje sofa ovih dana počeli smo sa izgradnjom vakufske kuće za imama.

Nakon intenzivnih priprema tokom subote i nedjelje,  u utorak, 27.09.2016. god., postavljeni su temelji za novu kuću a koja će biti na lokalitetu stare imamske kuće.

Vrijedi napomenuti da su do sada obezbijeđena početna, inicijalna sredstva a donirali su ih sljedeći donatori:

  1. Naš džematlija i vakif Halim Delibašić, u iznosu od 10.000,00 (deset hiljada) KM;
  2. Vlada KS, uz pomoć g. Mahira Devića i g. Jasmina Halebića, ministra finansija u vladi KS, u iznosu od 10.000,00 (deset hiljada) KM;
  3. Prilog od sergija u iznosu od 960,00 (devestošezdeset) KM
  4. Namjenska donacija za vakufsku kuću od strane više džematlija u ukupnom iznosu od 950,00 (devestopedeset) KM

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim navedenim donatorima kao i onima koji su svojim radom podržali ovaj  projekat. Vrijedi napomenuti da je Saudin Durmić besplatno srušio staru imamsku kuću i iskopao temelje za novu.

Također,  obavještavamo džematlije da su u toku radovi i na rekonstrukciji centralnog grijanja u džamiji i ujedno ih pozivamo da se aktivno uključe u navedene akcije. Ovi projekti će se kao i prethodene akcije, ako Bog da,  uz Allahovu pomoć a zatim uz pomoć dobrih ljudi uspješno privesti kraju. Samo je pitanje ko će se od nas u njih ugraditi svojim aktivnim učešćem.

Stoga neka su nam na umu riječi Uzvišenog Allaha: “Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.” (El-Bekare, 261.)

KOMENTARIŠI ČLANAK: