VIJESTI: UREĐENjE BOSANSKE SOBE – MUSAFIRHANE

U našem džematu je pokrenuta akcija uređenja bosanske sobe – musafirhane, koja će biti namijenjena za naša zajednička druženja. Džamija je mjesto koje sakuplja ljude u dobru, a mi, hvala Allahu dž.š., evo dobijamo i prostoriju u kojoj ćemo moći nakon namaza, programa (…), ali i mahsus doći da popijemo kahvu, čaj, da se družimo.

Danas je naša vrijedna omladina u sastavu: Azra Mujić, Jahja Bilinović, Muhamed Bilinović, Dževad Bukva i Mirnes Halilović ovu prostoriju detaljno očistila te napravila neophodan razmještaj.

Također, stigla je i sećija koju su donirala djeca od jedne naše sestre koja je preselila na bolji svijet, a koji su željeli ostati anonimni. Ovom prilikom, Allaha Milostivog molimo da se njihovoj majci smiluje, i da je Džennetom obraduje, a da nagradi i njenu djecu koja su prepoznala važnost ovog projekta.

U skorijem periodu očekujemo da će i drugi dio sećije koja je već poručena stići, a čiji donatori su naši dugogodišnji vakifi h. Senida i h. Namir Ganić.

Molimo Uzvišenog da sve naše vakife nagradi, ali i vrijednu omladinu  koja se iz subote u subotu okuplja kroz aktivnosti Mreže mladih. Amin!