PREDRAMAZANSKO DRUŽENJE ZA ŽENE U NAŠEM DŽEMATU

U halku su stale sve dove i čežnje, sve tuge i kajanja, sve nade i uzdasi. Našu džamiju zijaretile su sestre u vjeri tragajući za nagradom Božijom pred početak mubarek Ramazana.

Savjete o samoobračunu, trudu i radu na Allahovom putu uputila nam je Adna Zulić, prof.. Adna je koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Sarajevo. Dokaz da je bilo od srca srcu su suze u očima hanuma koje su bile prisutne na svečanosti.

Ovaj predramazanski program u našem džematu otvorila je Džejlana Muminović, najmlađa polaznica našeg mekteba koja uči Kur'an i polaznica škole hifza u Ilijašu.

Posebna gošća bila je hafiza Kur'ana Časnog koja nam je govorila o svome putu do časne titule hafize, odricanju i upornosti, te motivaciji. Posebnu deredžu na ovom i budućem svijetu imaju i imat će ako Bog da hafizi.

Članice hora Hannan ilahijama i kasidama uljepšale su atmosferu i upotpunile je. Ovo je bila prilika da se ženskom dijelu džemata predstavi muallima Emina, koja je koordinatorica našeg džemata. Muallima Emina je supruga našeg imama, Amel efendije. Kao znak dobrodošlice hanume su muallimu obradovale hedijom i lijepim riječima, te dovama za intenzivnije uključivanje ženskog dijela džemata u sveukupne džematske aktivnosti.

Džamijski prostor svojim radovima uljepšala je prof. Safija izloživši slike na kojima su motivi kulturno-historijskog naslijeđa Bošnjaka. Uz slike izložile smo i dekupaž radove naše sestre iz Lukavca. Veliko hvala prof. Safiji i ostalim hanumama koje su počastile musafire tradicionalnim delicijama.

Allah vas nagradio i nadoknadio vam za trud da ova svečanost bude uspješna i produktivna.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

[su_custom_gallery source=”media: 5094,5093,5092,5091,5090,5089” limit=”32” link=”lightbox” width=”218” height=”160” title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 3272,3269,3268,3270,3271” link=”image” width=”150” height=”100”][/su_custom_gallery]