DONATORSKI IFTAR U STAROM ILIJAŠU

Džemat Stari Ilijaš je u nedjelju, 5. jula 2015. godine, odnosno 18. Ramazana 1436. h.g., organizovao iftar za donatore i prijatelje džemata.

Na iftaru su bili prisutni Muftija sarajevski prof. dr. Enes Ljevaković, zamjenik glavnog imama MIZ Sarajevo, Malik ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama Suljo ef. Ćerimović, sekretar Muftijstva sarajevskog Rijad Delić, načelnik općine Ilijaš, gosp. Akif Fazlić i drugi prijatelji i donatori džemata Stari Ilijaš.

Predstavnici džemata su se zahvalili prisutnima na njihovom kontinuiranom pomaganju aktivnosti u džematu Stari Ilijaš napomenuvši da je džemat prošle godine otvorio novoizgrađeni mekteb čiju izgradnju su finansirali Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA – WAMY,  općina Ilijaš i donator Ahmed El-Felah iz Kuvajta.

Ove godine završeni su radovi na predulazu u džamiji i na iftaru su uručene zahvalnice donatorima koji su dali značajne donacije za izgradnju istog. Zahvalnice su dodijeljene: Porodici Avde ef. Hasanović, Bosanac Safetu, Aljić Ibrahimu, Ličina Ahmetu i Kučović Razi, Ganić Namiru i Senidi, Novokmet Ahmetu i Vrabac Selmiru.

Donatorski iftar u Starom Ilijašu (3)

[su_spacer size=”0”]

Napomenuto je da je u toku akcija izgradnje abdestahane i uređenje harema te da su obezbijeđena značajna sredstva i da su radovi u toku, a akcija prikupljanja donacija još uvijek traje. Muftija sarajevski, prof. dr. Enes Ljevaković uručio je zahvalnice donatorima zahvalivši im se na njihovom dobročinstvu te uputivši dovu Uzvišenom Allahu da njih nagradi za njihova dobra djela.

Za kraj, naglasimo da je iftar organizovan u prelijepom ambijentu restorana aščinice “Stari Ilijaš” u Starom Ilijašu, koji nude raznovrsnu i veoma ukusnu hranu i kvalitetnu uslugu.