VIJESTI: U MEKTEBU KADARIĆI URAĐENA UČIONICA

Nakon što smo prošle godine u mesdžidu u Bioči zatvorili mahfil te na istom uradili mektebsku učionicu, prošle sedmice smo ovakav projekat završili i u mektebu u Kadarićima kako bi polaznici mektebske nastave imali optimalne uvjete za rad. Ranije je bilo veoma teško zagrijavati kompletan mekteb, a nedostajao je i osnovni školski namještaj (tabla, klupe…)

Hvala Allahu, dž.š., tome je došao kraj. Od ove nedjelje naša djeca imaju daleko bolje uvjete za rad, a u narednom periodu ćemo se truditi da oni budu još i bolji. Nastavu u ovom mektebu redovno pohađa desetero djece kojima je zbog udaljenosti od džamije ovaj projekat od izuzetne važnosti. Također, možemo konstatovati da je i sa ovih desetero djece postignut veliki napredak, jer je ranije nastavu pohađalo dva do tri učenika. Uz to, sada imamo dvoje djece koja uče u Kur'anu, a uskoro će, uz Božiju pomoć, taj broj biti i veći.

U nedjelju, 18.11.2018. godine, nakon podne-namaza ćemo upriličiti “slatki čas”, na koji pozivamo svu djecu Kadarića da dođu i da uz slatkiše proslavimo ovaj svečani dan za sve nas.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim džematlijama, ali i našoj djeci koja su uzela učešće u opremanju mektebske učionice. Molimo Allaha Uzvišenog da ih sve nagradi svakim dobrom i na ovom i budućem svijetu, a našoj djeci da budu svijetli primjeri čestitosti i dobra. Amin