USPJEŠNO OKONČAN KURS SUFARE SA 10 NOVIH UČAČA KUR'ANA

U ponedjeljak, 04.02.2019. godine, upriličeno je druženje za žene našeg džemata koje redovno, svake sedmice u tri termina dolaze u našu džamiju te se druže, uče Kur'an, memorišu određene sure ali i stječu nova prijateljstva.

Ovog ponedjeljka naše druženje je bilo posebno, jer 10 naših sestara je završilo sufaru, naučilo kur'ansko pismo i one su naši novi učači Kur'ana. Program su obogatile polaznice halke Hifza našeg džemata učeći ajete sure Kehf i Mulk, a ugodno predavanje o vrijednostima učenja Kur'ana i druženja sa njim je održala hfz. Hajra Zulum-Imamović.

Koordinatorica Mreže mladih ispred našeg džemata i članica hora “Preporod” iz Ilijaša, Medina Poračanin je ovu noć ukrasila učenjem ilahija a našim vrijednim hanumama koje su završile sufaru uručene su skromne hedije.

U znak zahvalnosti prema svojoj muallimi Emini Muminović i njenom trudu da uspiju na ovom putu svršenice sufare su se zahvalile vrijednim poklonom, ali kako to muallima reče one su njen najvrijedniji poklon.

Nažalost, ova noć je bila i pomalo tužna, tužna zbog odlaska u Njemačku naše Hate Kadrić i njene porodice. Hatu ćemo pamtiti kao veselu i pozitivnu osobu uz nadu da će nas često posjećivati.

Druženje je nastalo uz delicije i nagradni kviz.

Moleći Uzvišenog da naše sestre i naše majke budu od onih kojima će Kur'an biti vodilja, molimo Ga i da što  više naših sestara se uključi u aktivnosti našeg džemata.