SVEČANIM HATMAMA ZAVRŠENA JE 2020./2021. MEKTEBSKA GODINA

Svečanim hatmama 13.06.2021. godine završena je mektebska 2020./2021. godina. Svečanim hatmama su pristupili redovni polaznici 7., 8. i 9. mektebske godine. Poštujući epidemiološke mjere ograničili smo i broj prisutnih ali i duljinu programa. Redovnim polaznicima do 7. razreda diplome su dodijeljene prethodni vikend. Ipak, svi prisutni su mogli uživati u jednom lijepom džamijskom halu, ispunjenom lijepim dječijim glasovima koji su učeći kur'anske sure okončali i učenje hatme za ovu priliku. Prigodnim obraćanjem pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo Elvedin-ef. Klisura ukazao je na važnost mekteba i mektebske nastave te u ime Medžlisa, glavnog imama dr. Abdulgafar-ef. Velića ali i u svoje lično ime čestitao polaznicima, roditeljima i muallimima još jednu uspješnu mektebsku godinu.

Nastava u ovoj mektebskoj godini u našem džematu se održavala na tri mjesta, u džamiji te mektebima Bioča i Kadarići. Upisano je bilo 163 polaznika, a njih 114 je bilo redovno. Od ovih 114 polaznika 94 su učača Kur'ana. Nastavu su izvodili Amel-ef. Muminović i muallima Emina Muminović.

Iskazujemo posebnu zahvalnost roditeljima koji su nam i ove godine povjerili svoju djecu, te Džematskom odboru i džematlijama koji su bezrezervna podrška na polju mektebske nastave.

Dio ove lijepe atmosfere pogledajte u galeriji i video snimku:

Snimak Svečanih hatmi možete pogledati ovdje: