SUTRA ISPRAĆAJ PRVE GENERACIJE MATURANATA OŠ “STARI ILIJAŠ”

JU Osnovna škola “Stari Ilijaš” ove školske godine ispraća svoju prvu generaciju od 64 maturanta. Za razliku od ostalih osnovnih škola na području naše općine, novotvorena škola ovu nastavnu godinu završava sutra.

Predzadnji dan učenicima ove škole upriličen je boravak na obližnjem izletištu u naselju Luka, koji će učenici iskoristi za druženje u prirodnom ambijentu. Iako će sutra zadnji dan škole u OŠ “Stari Ilijaš” biti obilježen veselim časom, za neke će biti i tužan, jer se rastaju od svojih školskih drugara.

Izgradnja ove škole najvrijednija je investicija na području opčine Ilijaš u 2014. godini, a u njenu izgradnju Vlada KS i Općina Ilijaš uložile su oko 5 miliona KM. Ova škola sagrađena je po vrhunskim standardima, opremljena najsavremenijom opremom, s ciljem da se učenicima pruže što bolji uslovi za praćenje nastave.

“500 upisanih učenika s tendencijom rasta opravdava projekat izgradnje OŠ “Stari Ilijaš”,” riječi su direktora ove škole Mahira Devića, koji dodaje: “Mi smo sada upisali preko 75 prvačića, dakle to su tri odjeljenja i mislim da je to najveći broj upisanih prvačića u odnosu na ostale škole sa područja općine Ilijaš.”

MATURANATI OŠ STARI ILIJAŠ

[su_spacer size=”0”]

Prvu nastavnu godinu, direktor Dević zaključuje kao vrlo uspješnu: “Školu smo otvorili prvog septembra, nakon toga već u oktobru produženi boravak, u novembru i decembru opremili smo fiskulturnu salu sportskom opremom, u januaru i februaru upotpunili smo bibliotekarski fond. Osim toga priredili smo niz školskih manifestacija i takmičenja, gdje su naši učenici ostvarili zapažene rezultate. Naši učenici učestvovali su u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu djece na području Općine Ilijaš, ali i na Kantonu Sarajevo.” 

Osnovna Škola Stari Ilijaš jedna je od rijetkih na području KS, ali i cijele BiH u čijim prostorijama funkcioniše i stomatološka ambulanta. Ova škola izdala je i svoj prvi školski godišnjak koji će izlaziti u toku svake nastavne godine.

Ispraćaj prve generacije maturanata bit će upriličen sutra u 17:30h ispred OŠ “Stari Ilijaš”, nakon čega će zajedno sa svojim vršnjacima iz OŠ “Hašim Spahić” defilirati glavnom ulicom Ilijaša.

radioilijas.ba