Opširnije "/>

PROUČEN MEVLUD U DŽAMIJI U STAROM ILIJAŠU

0

U nedjelju, 22.05.2016. god., poslije akšam namaza proučen je mevlud u džematu Stari Ilijaš povodom završetka uređenja harema, ograđivanja mezarja i izgradnje munare na mesdžidu u Luci.

Radost sa džematlijama Starog Ilijaša podijeli su i njihovi gosti: prof. dr. Enes-ef.  Ljevaković, muftija sarajevski, dr. Ferid-ef. Dautović, glavni imam MIZ Sarajevo, Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, Jasmin Halebić, ministar finansija i  Akif Fazlić, načelnik općine Ilijaš.

Uz prisustvo velikog broja džematlija, gostiju i ilijaških imama program su izveli članovi hora “Preporod” iz Ilijaša i njihovi gosti Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija, a prigodno predavanje održali su prof. dr. Enes-ef.  Ljevaković, muftija sarajevski, dr. Ferid-ef. Dautović, glavni imam MIZ Sarajevo.

Vrijedi napomenuti da je džemat Stari Ilijaš u prethodnom periodu intenzivno radio na izgradnji i rekonstrukciji infrastrukture džemata. U 2013. godini bila je potpuna rekonstrukcija mekteba u Luci, u 2014. izgrađen je mekteb pored džamije u Starom Ilijašu, a u 2015. godini izgrađene su abdesthana i predulaz na džamiji.

Navedeni projekati su uspješno realizovani uz svesrdnu pomoć džematlija, lokalnih privrednika i predstavnika općinske i kantonalne vlasti. Tako je bilo i sada tokom uređenja harema, ograđivanja mezarja i izgradnje munare. Ovom prilikom uručene su zahvalnice donatorima koji su tokom ove akcije donirali najveća sredstva, a to su:

  1. Tranzitexport o.o.
  2. Hodžex d.o.o.
  3. Sadex d.o.o.
  4. Durmić Saudin
  5. Dervišević Sedik
  6. Dević Mahir
  7. Vrabac Selmir

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi spomenute donatore kao i sve druge koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju našeg džemata.

KOMENTARIŠI ČLANAK: