OMLADINSKI IFTAR I PREDAVANJE HFZ. SULEJMANA BUGARIJA U ILIJAŠU

Sinoć je na ilijaškom šetalištu, već drugu godinu zaredom svojim nadahnutim predavanjem u okviru Ramazanskih večeri, hafiz Selejman Bugari oduševio brojne prisutne vjernike. Plato ispred hotela bio je pun vjernika, a među njima je bilo dosta mladih. Naglasio je da je 20. juli dan sjećanja, da je želja šehidska da svi mi nastavimo biti živi svjedoci istine, te je na početku proučena fatiha svim šehidima.

Hafiz Bugari se zahvalio Šerifu ef. Ćatiću na organizaciji, kao i načelniku Općine i saradnicima jer je ilijaško šetalište postalo izuzetno mjesto za izlazak, druženja, kao i za organizaciju ovakvih lijepih događaja. “Ramazan je posebna prilika da spoznamo stanje svog duha. Za vrijeme Ramazana osjećamo posebnu snagu duha, što je utjecaj posta, jer post nije džaba propisan kao farz. Jedna od poruka posta je šta trebamo raditi da budemo ustrajni, da u kontinuitetu budemo svjesni i da se oslobodimo svega onoga što nas zarobljava”, kazao je, između ostalog, hafiz Bugari.

Poseban način komunikacije, uz puno humora uvijek protkanog nekom univerzalnom porukom i poukom način je na koji hafiz Sulejman Bugari osvaja srca vjernika. Sinoć je naglašena važnost ustrajnosti, istinske predanosti Bogu, da musliman ima ulogu da širi mir i pozitivnost među ljudima, na neophodnost da zlo uzvraćamo dobrim kako bi nam neprijatelji prisni prijatelji postali. Moderator je bio Šerif Delić, gost poznati bh. glumac Enis Bešlagić, a atmosferu su lijepim ilahijama uljepšali članovi ilijaškog Hora El Fatih.

Također, upriličen je i iftar za omladinu džemata Ilijaš i za goste iz drugih džemata, na kojem je prisustvovao i hafiz Bugari. U fotogaleriji pogledajte dio sinoćnje atmosfere.

(Izvor: radioilijas.ba / Foto: Harun Fazlić)