POČELI RADOVI NA UREĐENJU HAREMA NAŠE DŽAMIJE

Ove godine, tačnije početkom juna, počela je izgradnja nove abdesthane pored naše džamije. Abdesthana (muška i ženska) je građena na postojećim sofama u haremu džamije.

Vrijedi napomenuti da su u sklopu ovog projekta, pored abdesthane, također, izgrađene kotlovnica i čajhana. Ovih dana na tim objektima  postavlja se fasada, a njeno postavljanje je finansirao poznati ilijaški biznismen i vakifArnaut Hazim, vlasnik firme Arhaz.

Nakon što su završeni radovi na pratećim objektima džamije stekli su se uslovi za uređenje harema tj. postavljanje kocke. Uređenje harema finansirala je naša džematlijka Kapetanović Kada i za taj hairli posao donirala je 10.000, 00 KM. Vrijedi napomenu da je njen zet, Halim Delibašić finansirao izgradnju abdesthanedoniravši 11.100,00 KM.

Postavljanje kocke će besplatno obaviti, također naš džematlija Softić Smajo.

Molimo Uzvišenog Allaha, da obilato nagradi naše donatore kao i sve oni koji su na bilo koji način dali svoj doprinos pri izgradnji i uređenju ovih prostorija.

Svečano otvorenje novoizgrađenih objekata planirano je 27. decembra kada će u našoj džamiji biti proučen mevlud-i-šerif.

Uredjenje harema (9)Uredjenje harema (4)Uredjenje harema (10)Uredjenje harema (16)Uredjenje harema (1)Uredjenje harema (11)
Uredjenje harema (7)Uredjenje harema (13)Uredjenje harema (8)
Uredjenje harema (18)Uredjenje harema (5)Uredjenje harema (3)
Uredjenje harema (12)Uredjenje harema (2)Uredjenje harema (6)Uredjenje harema (17)
Uredjenje harema (23)Uredjenje harema (22)Uredjenje harema (21)Uredjenje harema (20)