POBJEDNICI KONKURSA “RAMAZAN MIRIŠE MAHALOM 2015”

JU „KULTURNO-SPORTSKI CENTAR I RADIO ILIJAŠ“  već  treću godinu organizuje literarni konkurs “Ramazan miriše mahalom” za djecu od sedam do 16 godina. Zahvaljujući sponzorima, uspijevamo osigurati vrijedne nagrade.

Ove godine na konkurs su pristigla 22 rada, što je i najveći broj od početka objavljivanja konkursa.

O najboljim radovima i nagradama odlučuje  stručna komisija.  Direktor Ustanove Benis Fazlić donio je odluku o imenovanju komisije za izbor radova literarnog konkursa „Ramazan miriše mahalom 2015“ u sastavu :

  1. Mr. Ahmed ef. Purdić, predsjednik
  2. Fadila Fazlić, član
  3. Nermina Durić-Kahvedžić, član

Posljednji rok za dostavu radova bio je 06. juli 2015. godine.

Članovi Komisije su već 07. jula  2015. godine pomno iščitavali radove, razmijenili iskustva  i izabrali listu od devet radova koji su ušli u najuži izbor za nagrade.

U srijedu 08. jula 2015. godine Komisija je održala sjednicu u prostorijama Radio Ilijaša.  Predsjednik Komisije Ahmed Purdić kazao je da je na bodovanje utjecalo više faktora, kao što su:   poruka rada, tok priče, stil, gramatika, tehnička uređenost rada, urednost, povezanost priče.

Nakon dodatnog razmatranja, iščitivanja i dogovora članova Komisije, donesena je Odluka o prve tri nagrade i jednoj utješnoj nagradi.

Prvo mjesto pripalo je Adnanu Aličelebiću, 15-godina iz Ilijaša, drugo mjesto zauzeo je rad Amine Omerović-16 godina iz Olova i treće mjesto pripalo je Amelu Rizvanović iz Visokog.

Komisija je odlučila da dodijeli i četvrtu –utješnu nagradu  u iznosu od 50,00 KM Sumei Visoka.

Pobjednički radovi bit će objavljeni u Ilijaškim novinama, a nagrade dodijeljene na Bajramskoj večeri u nedjelju 19. jula 2015. godine sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Pobjednicima čestitamo i pozivamo ih da dođu na Bajramsko veče pročitati svoje radove i preuzeti nagrade.

Svima koji su učestvovali iskreno se zahvaljujemo i želimo više sreće sljedeće godine u osvajanju neke od nagrada.

Piše: Nermina Durić-Kahvedžić | radioilijas.ba