NAUKA POTVRĐUJE KUR'ANSKE ISTINE: SUPSTANCA IZ PČELINJEG OTROVA MOŽE BLOKIRATI RAST TUMORA!

Čisti pčelinji otrov ubrizgan u venu je jako opasan, pa čak i smrtonosan, ali naučnici kažu da bi dio tog otrova mogao djelovati protiv raka.

U novoj studiji, naučnici su uzeli otrov iz pčela, zmija i škorpiona, te izdvojili proteine i peptide kako bi testirali hoće li zaustaviti rast tumorskih stanica. Otkrili su da supstanca melitin iz pčelinjeg otrova zaista može zaustaviti širenje i rast tumora. Ali pčele ne proizvode dovoljno otrova iz kojeg bi se sastojak mogao uzeti, pa istraživači sintetiziraju spoj u laboratoriji za testove.

Svoju studiju naučnici sa Sveučilišta Illinois objavili su na sastanku američkog hemijskog društva u San Franciscu. “Koristili smo toksin u nanometarskim česticama protiv raka dojke i melanoma u laboratoriji. Te čestice, koje imunološki sistem nije dirao, prenijele su toksine direktno u stanice raka, ne dirajući normalno tkivo” – rekao je istraživač Dipanjan Pan.

Sljedeći korak je testiranje spoja na životinjama, pa, ako testovi budu pozitivni, i na ljudima.

SURA: 016. An-Nahl (Pčele) 68 i 69 ajet:

Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: “Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!” Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju.

(glasnaroda.ba)