NAŠ DŽEMATLIJA SAUDIN DEDIĆ OTPUTOVAO NA STRUČNO USAVRŠAVANJE U KATAR

U četvrtak, 3. jula 2014. godine, naš dragi i vrijedni džematlija Saudin Dedić, ispraćen je sa sarajevskog aerodroma na stručno usavršavanje u daleki Katar. Ispraćaju je, pored najbliže rodbine, prisustvovao i uvaženi imam našeg džemata mr. Ahmed ef. Purdić, koji je Saudinu poželio mnogo sreće i uspjeha.

Inače, Saudin je prije nekoliko dana uspješno završio četvrtu godinu na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na odsjeku za Mašinski proizvodni inžinjering. Mogućnost za ovakav vid usavršavanja dobio je preko studentske organizacije za razmjenu studenata IAESTE. On će u Kataru ostati dva mjeseca i radiće za firmu QAFCO (Qatar Fertilizer Company) koja se nalazi u gradu Mesaieed u blizini Dohe.

Saudin nije krio sreću i zadovoljstvo zbog ove ukazane prilike, koja će mu omogućiti da sva teorijska znanja koja je stekao u proteklim godinama studiranja, primjeni i u praksi, i naravno dodatno ih proširi, jer će mu znatno pomoći prilikom zapošljavanja. Naravno, još veća je čast sto će ovakav vid praktičnog znanja imati priliku da stiče u jednoj tako organizovanoj i razvijenoj državi kao što je Katar.

Ali pored svega navedenog, u razgovoru pred odlazak, Saudin je istakao da mu je ipak malo i žao što mubarek mjesec Ramazan neće provesti sa svojom porodicom, potom džematlijama i prijateljima, što neće biti na ramazanskim mukabelama, omladinskim druženjima…

57