NAGRADE ZA POLAZNIKE ŠKOLE HIFZA

Nakon tri mjeseca uspješnog rada škole Kur'ana u našem džematu osjete se i prvi pozitivni rezultati. Tokom prethodnog perioda profilirao se značajan broj polaznika koji su redovnim dolascima potvrdili svoje interesovanje za hifz.

Kao znak podrške njihovom trudu džematski odbor džemata Stari Ilijaš obezbijedio je nagrade svima koji dolaze u naš mekteb i hifz uče pred muhafizom hfz. Hašim ef. Zahirovićem. Vrijedi napomenuti da hfz. Hašim ef. Zahirović poučava hifzu u našem mektebu srijedom, a petkom u mektebu džemata Novi Ilijaš, tako da polaznici škole hifza mogu dva puta sedmično učiti svoje stranice/sure.

Nakon što je na početku pokretanja škole hifza džematski odbor našeg džemata polaznicima škole obezbijedio besplatne DVD koji im olakšavaju učenje Kur'ana napamet, ovaj put nagrade su polaznicima škole hifza podijeljene shodno njihovoj redovnosti i postignutim rezultatima, a ukupni iznos nagrada bio je 500 eura.

Navedeni iznos je donirao gosp. Muhamed Zejnil iz UAE.

Vrijedi napomenuti da je podjeli nagrada prisustvovao i urednik Mektebskih novina MIZ Sarajevo, mr. Ejub ef. Velić koji je zabilježio navedenu aktivnost i iskoristio priliku da intervjuiše Abdurahmana Tabakovića, najmlađeg hafiza u BiH. U narednom broju Mektebskih novina očekujemo objavljivanje spomenutog intervjua.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi našeg donatora kao i sve one koji na bilo koji način pomažu školu hifza ili bilo koji drugi vid edukacije i obrazovaja naše djece i omladine.

NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (2)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (3)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (4)
NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (8)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (17)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (16) NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (15)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (14)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (11)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (10)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (9)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (7)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (6)NAGRADE ZA POLAZNIKE SKOLE HIFZA (5)