MEKTEBSKA DJECA SA PODRUČJA OPĆINE ILIJAŠ UŽIVALA U ZAJEDNIČKOM IZLETU

U nedjelju, 31. maja 2015. godine, preko 300 redovnih polaznika mektebske nastave ilijaških džemata boravili su na poznatom izletištu “Muške vode” kod Kladnja. Polaznici mektebske nastave mekteba Podlugovi, Mrakovo, Novi Ilijaš, Stari Ilijaš, Misoča, Malešići, Srednje, Crna Rijeka i Gajevi zajedno sa svojim mu'allimima imali su priliku uživati u planinskoj idili i zajedničkom druženju.

Poseban ambijent upriličili su muški polaznici mektebske nastave odigravši mektebski turnir u fudbalu između džemata. U vrlo neizvjesnom finalu između džemata Stari Ilijaš i Podlugovi pobjedu su odnijeli predstavnici džemata Stari Ilijaš i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

EKIPA DŽEMATA STARI ILIJAS

[su_spacer size=”0”]

Cilj ovakvih i sličnih projekata ilijaških džemata je nagraditi redovne polaznike mektebske nastave za ostvarene zapažene rezultate u mektebskoj godini, te njihovo međusobno upoznavanje kroz druženje, sport i druge aktivnosti.

Nadamo se da će ovaj izlet ostati dugo u sjećanju polaznika mektebske nastave i da će doprinijeti njenoj posjećenosti i kvalitetu. Posebnu podršku u realizaciji ovoga izleta pružila je Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazlićem, a zahvalnost upućujemo i džematskom odboru Stari Ilijaš koji je za sve svoje polaznike obezbijedio sendviče i slatki desert.

U našoj FOTO GALERIJI pogledajte djelić atmosfere sa ovog jednodnevnog izleta!