UPIS DJECE U NOVU 2015/16. MEKTEBSKU GODINU

Obavještavamo sve roditelje i polaznike mektebske nastave našeg džemata da upis u novu mektebsku godinu počinje u SUBOTU, 12. septembra 2015. godine sa početkom u 9 sati.

Mektebska vrata su otvorena da prime vrijedne učenike, koji će ponosno i odgovorno učiti o svojoj vjeri, tradiciji i kulturi. Zato, požurite da zauzmete svoje mjesto u mektebu, tamo vas rado očekuje vaš muallim.

Kroz mekteb će se organizovati i različite sekcije, takmičenja, i naravno druženja. Biće to prilika da upoznate nove prijatelje i prijateljice. Zato vam upućujemo iskrenu i srdačnu dobrodošlicu u mekteb – Kuću znanja i odgoja, i molimo vas da ovaj poziv prenesete i prijateljima. Mekteb vas očekuje! Dobro nam došli!

Također, upućujemo dovu Uzvišenom Allahu, dž.š., da iz ove mektebske godine naša djeca izađu sa puno više znanja o našem Stvoritelju i našoj uzvišenoj vjeri, te da ostvare odlične rezultate na polju odgoja i obrazovanja.

U isto vrijeme, želimo podsjetiti sve roditelje na vjerom utvrđenu obavezu da učine napor da njihova djeca redovno pohađaju mektebsku nastavu i stiču praktično znanje u vjeri i odgajaju se u islamskom duhu.