MREŽA MLADIH: DRUŽENJE ILIJAŠKE MLADOSTI

U nedjelju, 24. februara, mreža mladih džemata Stari Ilijaš je organizovala omladinsko druženje pod motom „Allah nikoga ne opterećava preko njegovih mogućnosti“. Program se sastojao iz četiri dijela; takmičenje u stonom tenisu nakon ikindije namaza za djevojke i mladiće, od kojih su prvo mjesto zauzeli omladinci iz džemata Mrakovo.

Nakon akšam namaza takmičarima je obezbijeđena večera, a nakon jacije-namaza je realizirana radionica pod vođstvom koordinatora Mreže mladih Ilijaš, Dženan ef. Mahmutovićem. Veoma nadahnuto predavanje poslušali smo od našeg posebnog gosta, pomoćnika glavnog imama MIZ Sarajevo, Miralema ef. Babajića, koji je govorio o važnosti truda i ulaganja svoga maksimuma u afirmaciji dobra. Džematski odbor je obezbjedio nagrade za najbolje u stonom tenisu ali i pet novčanih nagrada za najbrže mladiće i djevojke koji su znali odgovoriti na kviz pitanja.

Druženje je nastavljeno uz ilahije i kolače koje su spremili vrijedni omladinci mreže mladih džemata Stari Ilijaš, te uz razne društvene igre sa kojima se omladina dodatno upoznavala i zbližavala.

                                                                                                                                 Medina Poračanin

                                                                                                 (koordinatorica Mreže mladih džemata Stari Ilijaš)