ZAPIS I GALERIJA SA PRELIJEPOG IZLETA

Dana 02.10.2019. godine upriličen je izlet u Livno džematlija džemata Stari Ilijaš u organizaciji imama džemata Amel ef. Muminovića te Džematskog odbora zajedno sa Aktivom žena.

Obišli smo ljepote naše lijepe Bosne i Hercegovine počev od Bugojna pa do Livna. Velika hvala rukovodstvu Islamskog kulturnog centra “Princeze Dževhere” koji su nam otvorili vrata Centra i predstavili svoje aktivnosti. Centar koji pruža edukaciju na svim poljima je urnek i inspiracija kako okupiti džematlije različitih aspiracija, potreba i pružiti im edukaciju te prenijeti korisno znanje.

Dugo ćemo pamtiti doček u Livnu. Veliko hvala uposlenicima Medžlisa IZ Livno: imamima i muallimama koji su odvojili nekoliko sati da nas dočekaju i upoznaju sa ovim prelijepim gradom i svim njegovim znamenitostima.

Ilijašani su im zahvalni za sve što rade za islam i Bošnjake na tom području. Mladost, snaga, stručnost, požrtvovanost i trud su riječi kojima ovaj vrijedni kolektiv možemo opisati. Medžlis IZ Livno je Medžlis od kojeg možemo učiti i prenositi (primjenjivati) mnoga pozitivna iskustva.

Posebno lijepo iskustvo bilo je posjetiti najmlađe Livnjake, dječicu koju okuplja igraonica ovog Medžlisa, a koja su svijetla budućnost ovog grada. Njihova velika radost je bio paket pun slatkiša, igračaka i didaktičkog materijala kojeg je pripremio Aktiv žena džemata Stari Ilijaš uz pomoć Džematskog odbora.

U povratku akšam-namaz smo klanjali u prelijepoj gradskoj džamiji u Jablanici.

Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja i koji su pomogli njegovu realizaciju, posebno članovima Džematskog odbora džemata Stari Ilijaš te imamu džemata.

muallima Emina Muminović