RADIO ILIJAŠ PREDSTAVIO NAJBOLJE POLAZNIKE MEKTEBSKE NASTAVE IZ DŽEMATA STARI ILIJAŠ

I ove godine je Radio Ilijaš, za svoje slušatelje vjernike muslimane, u ovom najodabranijem mjesecu kada se dobra djela višestruko vrednuju, pripremio bogat i raznovrstan Ramazanski program. Izmađu ostalog, jedan od sadržaja je i gostovanje ilijaških imama, uz petominutno predstavljanje djece iz mekteba – posebno onih koji su učestvovali na takmičenjima ili onih koji lijepo uče Kur’an i/ili ilahije. Prema programskoj šemi na početku emisije svaki imam predstavi najbolje polaznike mektbske nastave.

U ponedjeljak 14. jula 2014. godine, mr. Ahmed ef. Purdić je predstavio Eminu Kučinar i Amelu Ibišević. One su naš džemat predstavljale na takmičenju iz Ilmihala. Vrijedi napomenuti da su one, pored toga što su među najboljim u mektebskoj nastavi, završile osmi razred osnove škole “Hašim Spahić” sa odličnim uspjehom.

U proteklim emisijama predstavili smo također i Mašić Ilhanu, koja je najbolji učač Kur’ana u našem mektebu za stariju kategoriju tj. od 7 razreda, te Muhameda Bilinovića koji je najbolji učač u mlađoj kategoriji do 6. razreda. Nadati se da će naše mektebske snage stečeno znanje uvijek koristiti na Putu dobra i napretka.