POZIV NA DŽEMATSKI IZLET

Poštovane džematlije, braćo i sestre, u subotu, 31.07.2021. godine organizujemo porodično druženje naših džematlija. Druženje ćemo upriličiti na ranču Behar kod Breze.

Vaša obaveza je da se prijavite, najkasnije do 17h u petak te  dođete u subotu na pomenuti ranč. Zajednički polazak je u subotu u 10h ispred naše džamije, a povratak u 19h. Prijevoz je privatnim autima i džemat na sebe ne preuzima obavezu prijevoza. Oni koji ne mogu krenuti u 10h mogu doći i kasnije u toku dana. Zajednički ručak je planiran u 14h.

Ranč Behar

Ranč Behar nalazi se 2 km od centra Breze prema Varešu. Silaz na ranč je sa glavne ceste gdje ulazite u Zonu mira i bez stresa.

Ranc Behar je mjesto za sve uzraste: dječiji kutak za igru i zabavu( ljuljačke, klackalice, trampoline, bazen, mreža za odmor) i druge sadržaje. Odrasli mogu naći svoj smir uz žubor rijeke, prirodni ambijent oplemenjen čistim kiseonikom, vodonikom i negativnim jonima što je preporučljivo za osobe koje imaju raspiratorne i srčane  probleme. Na ranču je i Hajir česma najmlađem 15 godišnjem šehidu, a voda je prepoznatljiva po svom kvalitetu . Ranč ima i svoje šetnice uz rijeku kao i staze kroz šumu. Ranč Behar je mjesto za ljubitelje ribolova i branje gljiva! (PREUZETO)

Kako to sve lijepo izgleda pogledajte kroz galriju slika, a još bolje tako što ćete doći u subotu i biti dio još jednog lijepog džematskog izleta.

NAGLAŠAVAMO:

PRIJAVE OBAVEZNE DO PETKA 30.07.2021. GODINE NAJKASNIJE DO 17:00SATI

PRIJAVE VRŠITE KOD IMAMA DŽEMATA ILI NA BROJ 061/230-680 ILI PORUKOM NA FACEBOOK STRANICI NAŠEG DŽEMATA.

KORIŠTENJE RANČA, HRANA, PIĆE JE BESPLATNO

PRIJEVOZ SVAKO ZA SEBE OBEZBJEĐUJE