MALONOGOMETNI TURNIR U OKVIRU MEKTEBSKE LIGE

U subotu 15. novembra u sportskoj dvorani Ilijaš se održao malonogometni turnir za polaznike mekteba sa područja općine Ilijaš. Četrnaestu godinu za redom organizuje se takmičenje u malom nogometu za polaznike mekteba na području Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

U okviru Mektebske lige ove godine učestvuje 45 mekteba, a takmičenja su podijeljena na nekoliko faza. Utakmice na području Starog Grada, Novog Grada, Novog Sarajeva i Centra već su odigrane, a u subotu su se u Ilijašu birale dvije najuspješnije ekipe sa područja naše općine, koje će se pridružiti završnici Mektebske lige u Sarajevu.

“Prije 14 godina rodila se ideja da kroz naš mektebski rad popularizujemo mektebsku nastavu, a najbolji način za to jeste kroz fudbal. Mi nastojimo da paritetno budu zastupljeni svi dijelovi našeg Medžlisa u završnici Mektebske lige”, kazao je Elvedin ef. Klisura, koordinator Medžlisa islamske zajednice Sarajevo za mektebsku nastavu.

Sa naše općine takmičilo se šest ekipa, odnosno šest mekteba koji su se prijavili za ovogodišnju Mektebsku ligu. Prošle godine u daljnje takmičenje prošli su su džemat Mrakovo i Misoča. Oni su ove godine bili nosioci grupa, a pored njih takmičili su se Novi i Stari Ilijaš, Podlugovi i Malešići. Medžlis islamske zajednice Sarajevo ove godine dobio je sponzora Mektebske lige, a to je BH Telecom. Svim učesnicima obezbjeđeni su sendviči i sokovi.

Ovogodišnji osvajači Mektebskog turnira su ekipe polaznika mektebske nastave iz Podlugova i Mrakova. Oni su se na ovaj način plasirali u finalni dio takmičenja gdje će se sresti sa najboljim ekipama iz Sarajeva. Finalni turnir će se odigrati u sklopu manifestacije Selam ya resulallah, 13. i 14. januara naredne godine u Petoj gimnaziji na Dobrinji. (radioilijas.ba)